2016. április 9., szombat

A te mérete

Egyszerűen muszáj megosztanom Szakóca levelét. Szakóca hatvanöt éves férfi, pár éve nyugdíjban. Egyébként aktív és nincs benne semmilyen öreges vonás. Sportból trollkodik több fórumon is.
Nála minden ruhavásárlás egy rémálom. Nincs méret, nincs szín, a szabás idióta, az anyag bóvli, az üzlet alulvilágított, kaotikus elrendezésű, a személyzet közönyös és teljesen debil. A termék túlárazott, műanyagból készült és rejtett hibái vannak. A drága üzletekben is, sőt ott csak igazán.

>> Végre sikerült nadrágot vennem. Mondom a nőnek (addigra már jól felhúztam magam más üzletekben): Egy nyári nadrág lesz. Nem fekete, nem fehér, nem pisasárga, nem fűzöld, nem piros; nyári nadrág és nem szűkűl be bokában, mint a bohócoknak.
A nő bólogat. Van ilyen, a te mérete. Barna. Bézs.
Dohánybarna jó lesz, de virginiai dohány kell legyen, és a varrás színe egyezzen az anyag színével. Nem gombos, zippzáras.
Van ilyen, a te mérete.
És nem tapadós cicanadrág, hanem férfiasan laza, a sikeres és gazdag emberek hozzáállását sugározza, akik leszarják a trendeket, nincs főnökük, amit zakóval is lehet hordani, ha kell. Szóval érti?
A te mérete negyven. Felpróbál negyven.
Negyven? Nem lehetek ilyen kövér. Kérem a harmincnyolcast. Van virginiai-szivarfüst-naplemente-idején szürkében is? (kezdtem elpimaszodni)
Van szürke, de nem füst. Szürke.
Felpróbáltam, a negyvenes lett jó. Kicsit hosszú volt a szára, a nő azonnal odaguggolt és gombostűvel megjelölte a felhajtást mielőtt tiltakozhattam volna.
A felvarrás benne van az árban. Most megvársz, húsz perc. Megnéz ingek addig?
Végül két nadrágot vettem. Soha jobbakat.(ünneplés)<<

Nincsenek megjegyzések: